شناسه خبر: 510737
سه شنبه 24 تیر 1404 22:02
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در مراسم تکریم و معارفه سرپرست جدید میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بافق
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری گزارش خبر، سیدمحمد رستگاری در مراسم مهارفه سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بافق با اشاره به مشکلات گردشگری در سطح ملی افزود: با وجود چالشهای کلان، میتوان با تکیه بر ظرفیتهای داخلی مسیر توسعه گردشگری شهرستانها را هموار کرد.
وی تصریح کرد بافق از آرامش، مهماننوازی و قابلیتهایی برخوردار است که نمونه آن در بسیاری از نقاط یافت نمیشود.
رستگاری با بیان اینکه توسعه گردشگری نیازمند اقدامات مشارکتی است، گفت: در سطح شهرستانها طرحهایی با مشارکت مردم، نهادها و سمنها در حال اجراست و در بافق نیز این ظرفیت وجود دارد که با مشارکت فعال مردم، به ویژه در قالب اردوهای دانشجویی، نسبت به مرمت و احیای بناهای تاریخی اقدام شود.
وی با اشاره به حمایتهای فرمانداری بافق در راستای احیای ابنیه و بافت تاریخی خاطر نشان کرد:با استفاده از ظرفیت نخبگان و فرهیختگان شهرستان، آمادگی داریم طرحهای مشارکتی را گسترش دهیم.
مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد ادامه داد: این شهرستان میتواند در حوزه مشارکت مردمی به ویژه در حفظ و نجات ابنیه تاریخی به الگویی برای سایر مناطق تبدیل شود.
رستگاری همچنین بر لزوم ارتقای نمایندگی میراث فرهنگی بافق به اداره تاکید و تصریح کرد: شاخصهای لازم در این زمینه از سوی وزارتخانه تکمیل و اطلاعات مربوطه در سامانه ثبت شده است و مراحل بعدی با قاطعیت پیگیری خواهد شد.
وی در پایان از حضور پررنگ بافق در جشنوارههای ملی و کسب عنوانهای برتر قدردانی و خواستار تداوم برگزاری جشنوارهها و برنامههای فرهنگی متناسب با مناسبتهای مختلف در شهرستان شد.
بافق، شهری تاریخی و مستعد در مسیر توسعه گردشگری / تاکید معاون برنامهریزی فرمانداری بر ارتقای نمایندگی میراث فرهنگی
معاون برنامه ریزی فرمانداری نیز، با اشاره به قدمت تاریخی بافق و سابقه حدود ۶۰ ساله فرمانداری این شهرستان، اظهار کرد:با وجود قدمت فرمانداری بافق که از نخستین فرمانداریهای استان است، راهاندازی نمایندگی میراث فرهنگی در این شهرستان نسبت به سایر مناطق با تأخیر انجام شده است، اما خوشبختانه پس از ایجاد این نمایندگی، اتفاقات خوبی رقم خورده است.
داوود پورامینی، ثبت بیش از ۱۰۰ اثر تاریخی و همچنین ثبت شهر ملی حصیربافی را از مهمترین دستاوردهای حوزه میراث فرهنگی بافق عنوان کرد و ضمن تقدیر از تلاشهای رئیس سابق میراث فرهنگی و شهردار، تعامل سازنده آنان با مجموعه شهری را ستود.
پور امینی در پایان با تاکید بر لزوم ارتقای نمایندگی میراث فرهنگی شهرستان به اداره خاطر نشان کرد: این ارتقا میتواند نقش موثری در توسعه و معرفی هرچه بهتر ظرفیتهای گردشگری و فرهنگی بافق ایفا کند.
سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بافق هم ضمن قدردانی از نگاه مثبت مدیر کل و فرماندار به جامعه بانوان و حمایتهای انجام شده، با اشاره به پیشینه غنی فرهنگی و سنتهای دیرینه مردم اصیل کویر، بر ضرورت تقویت هویت فرهنگی شهرستان تأکید کرد و گفت: بافق با داشتن فرهنگ، آداب و رسوم اصیل و طبیعت بینظیر، شایسته است به جایگاه واقعی و اصیل خود دست یابد.
فاطمه سادات موسوی افزود: هر سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیازمند ورود فعالان، دغدغهمندان و کارشناسان این حوزه هستند تا با تعامل و همکاری، گامهای مؤثری برداشته شود.
سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی بافق در بخش میراث فرهنگی بیان کرد: حفظ و مرمت بافت و آثار تاریخی باید با نگاه به بهرهبرداری مردم و تبدیل این فضاها به محیطی پویا دنبال شود.
موسوی ادامه داد: پیرامون آثار ناملموس فرهنگی شهرستان، خواستار مشارکت فرهیختگان و مستندسازی این آثار با همکاری اصحاب رسانه هستیم تا زمینه ثبت و ماندگاری آنها فراهم شود.
وی در حوزه گردشگری، ظرفیتهای بالقوهای مانند مرکز گردشگری معنوی آستان مقدس امامزاده عبدالله را یادآور شد و افزود: بافق با داشتن معادن بکر و معروف به بهشت معادن ایران، جایگاه ویژهای در صنعت گردشگری دارد.
موسوی گفت: روستاهای هدف گردشگری،کمپ های کویری و بوم گردی های فعال و همچنین منطقه حفاظت شده با تعامل فعالان باید چالشها و تنشها را شناسایی و راهکارهای اجرایی به کار گرفته شود.
سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بافق در حوزه صنایع دستی بر احیای هنرهای بومی و توجه به توجیه اقتصادی این صنعت تاکید و از شهرداری و دیگر نهادها خواست تا در رویدادهایی مانند جشنواره حصیر ،جشنواره خرما و... مشارکت فعال داشته باشند.
او همچنین بازارچههای صنایع دستی را به عنوان راهکاری کارآمد در توسعه این حوزه معرفی کرد.
در پایان، سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بافق اهمیت آموزش، مشارکت و همراهی مسئولان و مردم در سه حوزه یاد شده را خواستار شد و خاطر نشان کرد:با همدلی و همکاری میتوان گامهای موثری در راستای حفظ و توسعه هویت فرهنگی شهرستان برداشت.